Pinserin hankkiminen

Jos koiran ottamisesta on jo päätetty, niin seuraava kysymys onkin, mikä rotu sopii lemmikiksesi. Kannattaa miettiä tosiasioihin perustuen, millaiselle koiralle sinulla on aikaa joka päivä ja mitä haluat koirasi kanssa harrastaa. Pennun hurma katoaa muutamassa viikossa arkipäiväiseksi olemiseksi. Koira voi tehdä arjestasi mielenkiintoisemman ja seurallisemman, jos mielelläsi puuhailet sen kanssa ja asunnossasi on tilaa koiralle. Jos ulkoilu ei ole koskaan ollut vahvoja puoliasi, koiran hoidosta saattaa tulla vain harmia.

Oletko valmis vastaamaan pinserin vaatimuksiin?

Pinseri on koiraroduista ehkä vaativampi kasvatti kuin monet muut. Koska se ei tunne tarvetta miellyttää, sen kontrollointi ilman namipaloja on vaikeaa. Pinserit reagoivat todella nopeasti yllättäviin tilanteisiin, ja vahtikoirina ne puolustavat ruokakuppiaan sekä reviiriään aktiivisesti. Pinsereitä ei suositella lapsiperheisiin, ellei mukulat jo ole opetettu antamaan koiralle sen tarvitseman tilan ja ruokailurauhan. Koiran satuttaminen ei ole koskaan soveliasta. Narttukoirilla on suvaitsevaisempi luonne kuin uroksilla, jotka ovat toisinaan hyvin oman arvonsa tuntevia. Lisää aiheesta voit lukea artikkelistamme Pinserin luonne, koulutus ja harrastukset.

Levättyään pinserit tarvitsevat liikuntaa ja puuhaa. Ne ovat älykkäitä koiria, jotka turhaantuvat helposti. Ne ovat vahvasti laumaeläimiä, ja yksin jäädessään saattavat rikkoa paikkoja pureskelemalla mitä vain. Ne siis rakastavat ihmisten sekä muiden koirien seuraa. Vahvasta ruumiinrakenteestaan johtuen niille on annettava laaja alue juoksemiseen ja muuhun liikuntaan. Kylmällä ilmalla ulkoillessa koiralle on hyvä asettaa lämmin suojavaate – se ei myöskään pidä kastumisesta, joten uimareissut on unohdettava tämän rodun puolesta.

Rodun sisälläkin on eroja

On muistettava seikka, että jokainen koira on oma yksilönsä. Niiden kasvatus sekä luonne määrää millainen koira pennusta kasvaa. Taustasta johtuen yksilöerot ovat varsin suuria. On hyvä ottaa huolella selville keneltä ostat koirasi, jotta olisit selvillä pennun lähtökohdista.

Yksi parhaista puolista pinserin omistamisesta on sen hyvä terveys. Koira on vahva ja voimakas sekä älykäs. Opeta koirasi ymmärtämään kuka on pomo pitämällä tiukat rajat alueilla, joihin vain ihmisillä on lupa mennä. Koiran ei pidä antaa istua tuoleilla tai nousta sängylle, koska tämä taso on vain ihmisille. Kasvatuksessa ei siis tarvita kovakouraisia otteita, vaan sääntöjä, joita noudatetaan poikkeuksetta ja selkeästi.