Agility yhdistää koiran ja omistajan

Agility sopii harrastukseksi erilaisille koiraroduille ja siihen voivat osallistua lähes kaikki omistajat koirineen. Laji ei ole kallis sillä muita erikoisvarusteita ei tarvita jos kotoa löytyy jo koira. Agility on kasvattanut jatkuvasti suosiotaan ja harrastusseuroja löytyy useilta paikkakunnilta.

Miksi agility?

Alkuun pääsee parhaiten kun ottaa yhteyttä alueen seuraan ja lähtee tutustumaan koiran kanssa toimintaan. Lajin huipulla mittelevät usein tietyt koirarodut mutta monelle agility on parhaimmillaan hauskaa yhteistä ajanvietettä koiran kanssa, se lähentää omistajan ja koiran suhdetta kun yhteinen sävel ja tekemisen into löytyy. Harrastuksen lomassa molemmat saavat liikuntaa, tapaavat saman lajin parissa uusia ihmisiä sekä koiria ja nauttivat yhteisen tavoitteen jahtaamisesta.

Agility-kilpailut

Virikkeellinen agility tarjoaa etenemismahdollisuudet niin koiralle kuin myös omistajalle. Hyvin esteradoilla pärjäävät koirat voivat osallistua kilpailuihin, jotka jaotellaan kolmeen eri luokkaan koiran koon mukaan. Monet kisailu vie mennessään ja agility-kilpailuissa kierretään pitkin vuotta, kannattaa muistaa että kisamatkailu väsyttää niin koiraa kuin myös omistajaa. Molempien kannattaa huolehtia tankkauksesta ja voimien keräämisestä, hyvä ravinto ja riittävä määrä unta varmistaa energiatason pysymisen tarpeeksi korkealla molemmille.

Kisajännitystä voi laukaista omaa vuoroa odottamalla vaikka sukeltamalla puhelimen avulla pelaamaan casinolle. Pieni katko kisahumusta tekee terää molemmille, koiralle voi antaa keksejä ja antaa karvakaverille sen ansaitsemia rapsutuksia samalla kun rentoutuu itsekin. Laukkuun on hyvä varata mukaan energiapatukoita, niskatyyny ja vara-akku, jos puhelimen virta uhkaa loppua. Hyvin varustautunut parivaljakko on jo askeleen lähempänä menestystä.

Haluaako koira harrastaa?

Koirat ovat aina kulkeneet omistajiensa mukana ruuan hankinnassa, turvana tai vetoapuna. Omistajan auttaminen on niille luontaista. Kun koiran tarve arjessa on kehittyneissä yhteiskunnissa vähentynyt, ovat ne jääneet monesti ilman aktiviteetteja ja virikkeitä. Tilalle ovat tulleet jatkuvasti suosituimmiksi käyvät harrastukset.

Koira on onnellinen kun se saa tuottaa hyvää mieltä isännälleen, se haluaa oppia ja saada palkintoja. Riittävästi liikuntaa, ravintoa, hoivaa ja virikkeitä pitää koiran terveenä. Koiraa hankkiessa onkin hyvä miettiä kuinka koiran tarpeellinen liikunta annos saadaan täytettyä, samoillen, lenkkeillen vai ehkä harrastuksen avulla?